Pannas ir tik dažādas!

2019-10-11 08:57:24
Pannas ir tik dažādas!

pannasJa Jums virtuvē ir tikai viena klasiskā panna, kurā reizēm mēdz piedegt ēdiens, ir laiks atrast virtuves skapītī vietu jaunai un vēl labāk – pārs jaunām pannām. Ir tik daudz dažādu ēdienu idejas, ko var realizēt tieši uz pannas.

Uz atbilstošas pannas no svētdienu rītos var tapt plāno pankūku kalni un kādos īpašākos svētkos kraukšķīgas vafeles – arī tām ir sava panna. Vai gluži vienkāršs, bet uzturvielām bagāts ēdiens wok pannā? Kura no tālāk minētajām varētu atrast vietu Jūsu virtuvē un kļūt par uzticamu sabiedroto?

Grilla pannas

Tās atšķiras ar savu rievoto dibenu. Uz tās produkti tiek cepti līdzīgi kā uz restēm, tikai bez atklātas uguns. Gatavojot ēdienu, nav nepieciešama karstākā temperatūra. Cepšanas laikā sula un tauki notek starp rievām uz izgaro. Tas nodrošina, ka gaļa, zivs un dārzeņi kļūst sulīgi, tomēr ne trekni. Grilla pannas pieejamas dažādās formās.

Kvadrātveida ir ietilpīgākas nekā apaļās. Interesanti, ka tieši ovālās vai taisnstūra pannas piemērotākas zinju gatavošanai. Un vēl – jo smagāka panna, jo labāka grillēšanai. Čuguna materiāla panna var svērt 2,5-5 kg.

Pankūku pannas

Šķiet, nav neviena, kam negaršotu pankūkas. Tomēr to pagatavošana uz parastās pannas, kur tiek gatavoti arī citi ēdieni, reizēm var būt apgrūtinoša.  Ir pannas, kas tieši domātas dažādu recepšu pankūku gatavošanai. Iedomājieties, ka vienā reizē varat uzcept septiņas ideālas apaļas pankūkas vai, izmantojot citu pannu, ātrs būs plāno pankūku cepšanas process.

Vokpannas

Uz šīs pannas ēdiens izdodas īpaši ātri un ir bagāts ar vērtīgajām uzturvielām, jo termiskā apstrāde ir īslaicīga. Vokpannā var ne tikai cept, lai arī tas ir populārākais gatavošanas veids uz šīs pannas. Tajā ēdienu var sutināt, izmantojot nelielu šķidrumu daudzumu. Var tvaicēt, izmantojot īpašu sietiņu. Vokpannā var arī fritēt, to atļauj augstās malas, kas pasargā no sprakšķošās eļļas.

Vafeļu pannas

Gardēžiem un ģimenēm ar bērniem noteikti nepieciešama panna, ar kuras palīdzību varat gatavot kraukšķīgas vai mīkstas vafeles. Šodien pieejamas vafeļu pannas, kurās var tapt gan kvadrātveida, gan apaļas, gan sirsniņveida vafeles.